KW - /
SCH -

Geschiedenis

Andere landen volgden het Australische model, geleid door Nieuw Zeeland in 1985, toen de VS in de jaren ’80, Zuid-Afrika in 1990 en de meer recente groepen in Tahiti, Portugal, Frankrijk en Japan van 1998. De dynamische Surfistas de Cristo uit Brazilië zijn al sinds 1990 bezig en hebben vanaf 2001 een samenwerkingsverband met CS. Vanaf die tijd zijn ook Peru en Venezuela actief.

In 1993 werd binnen Christian Surfers nagedacht over hoe het beste Gods hart voor zending kon worden gereflecteerd. CS organiseerde ‘s werelds eerste Christian surf conferentie op de North Shore van Oahu Hawaii. Een netwerk genaamd ‘Surf Ministries International’ was geboren. De conferentie van 1995 was geslaagd en onderlinge connecties werden versterkt.

In 1997, tijdens de derde internationale conferentie in Nieuw Zeeland, werd CS uitgedaagd om te overdenken hoe een internationale zendingsbeweging te worden. In 1999 bezochten Brett Davis en zijn gezin elke surf gemeenschap om deze visie te mobiliseren. Brett nam de rol van International Director op zich. Christian Surfers International was geboren en de 4e internationale conferentie in Santa Cruz was in 2000 bevestigd.

De Surfers Bible werd in 2001 gelanceerd en andere vertalingen in het Frans, Japans en Portugees volgden in de jaren daarop. In 2002 werden een website, leiderschap school en een nieuwe ‘Board of Directors’ in het leven geroepen, samen met de 5e conferentie in Australië.

De eerste internationale team meeting werd in 2003 gehouden en kern strategieën werden ontwikkeld. De rol van regionale coördinator werd in 2004 neergezet en de 5e conferentie werd in Frankrijk gehouden als de eerste ‘only CS’ conferentie.

In 2006 werd een nieuwe structuur gelanceerd op de 6e conferentie in Brazilië, zodat nationale CS een grotere invloed hebben in de toekomst van deze beweging.

Nu, bijna 2017, is Christian Surfers Holland een feit. Met Katwijk en Scheveningen die als eerste op de kaart staan… Ons doel is om zoveel mogelijk stipjes op de kaart van Nederland te krijgen, maar dit kan alleen met 100% motivatie, inzet, passie en geloof. En het belangrijkste, de hulp van onze God.